- Lorem ipsum
Wyniki wyszukiwania dla ""
Gdy chcesz stworzyć przestrzeń kuchenną, w której sprawnie będzie działać instalacja wentylacyjna i prawidłowo odprowadzane będą wszelkie powstające w trakcie gotowania aromaty, zapachy czy zanieczyszczenia, mamy dla Ciebie gastronomiczne okapy ze stali nierdzewnej, które świetnie spełniają wszystkie te funkcje. Ich właściwe funkcjonowanie pozwoli Ci uzyskać pożądaną temperaturę wewnątrz pomieszczenia, a także utrzymać czystość w jego wnętrzu. Nasza szeroka oferta zawiera wiele propozycji zarówno dla profesjonalnych działalności gastronomicznych, jak i klientów indywidualnych, szukających skutecznych rozwiązań do swoich domowych kuchni.
Wszystkie nasze produkty łączy to, że zostały one przygotowane z najlepszych gatunkowo materiałów, które przede wszystkim charakteryzują się trwałością, co w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej i konieczności wielogodzinnej pracy w kuchni jest bardzo ważne. Ze względu na rodzaj wykonywanej pracy, możemy wyróżnić w naszej ofercie okapy ze stali nierdzewnej w wersji:
Obecnie w niemal każdej kuchni można zobaczyć okapy ze stali nierdzewnej. Nie można się temu dziwić, gdyż ich zastosowanie daje wiele korzyści, szczególnie gdy wykorzystujemy to pomieszczenie do celów zawodowych. W przypadku wersji wywiewnej, ich głównym zadaniem jest skuteczne przechwycenie, a następnie odprowadzenie ciepłego powietrza, pary wodnej, a także zanieczyszczeń. Do tej ostatniej kategorii zaliczyć można powstający w trakcie przyrządzania potraw tłuszcz, który przez specjalnie łapacze jest przechwytywany i odprowadzany do pojemnika.
Taką samą pracę wykonują również okapy ze stali nierdzewnej w wersji nawiewno-wywiewnej, choć pole ich działania jest szersze. Dodatkowo ich zadaniem jest również zapewnienie równowagi w zakresie powietrza nawiewanego i wywiewanego, a są one przeznaczone do pomieszczeń zamkniętych, w których wykorzystywany jest centralny system wentylacji.
Przygotowaliśmy dla Ciebie sprzęt, który podzielony jest również ze względu na inne czynniki. To przede wszystkim okapy gastronomiczne ze stali nierdzewnej, które można użytkować w różnych lokalizacjach – w ramach opcji przyściennej czy centralnej. Innym rodzajem zróżnicowania jest dostępny model produktu, w ramach którego wyróżnić można przede wszystkim kształt. W takim kontekście możemy przykładowo wskazać okapy ze stali nierdzewnej:
Podstawowym elementem zróżnicowania poszczególnych produktów są także oczywiście ich rozmiary. Posiadamy artykuły w różnorodnych wymiarach pod względem szerokości, głębokości czy wysokości, które możesz precyzyjnie dopasować do Twojej kuchni. Tym bardziej że możemy dla Ciebie przygotować również towar w niestandardowych wymiarach na specjalne zamówienie. Gdy masz specjalne wymagania pod względem trwałości materiałów, z którego ma zostać wykonany okap, możesz wybrać również produkt wykonany ze stali kwasoodpornej.
Do możliwych do wykorzystania opcji dodatkowych należy również zastosowanie łapaczy tłuszczu o różnej szerokości, co możesz zamówić za dodatkową opłatą. Inną możliwością jest zamówienie króćców przyłączeniowych. Różnią się one średnicą, ale przede wszystkim kształtem – możesz wybrać opcję okrągłą lub prostokątną. Nie jest to jednak koniec dostępnych opcji, gdyż sporym ułatwieniem może być dla Ciebie wykorzystanie oświetlenia sprzętu kuchennego. Tutaj też masz spore pole do wyboru, nie tylko ze względu na rozmiary produktów. Jeśli chodzi o rodzaj lampy, możesz zakupić zarówno świetlówki, jak i oświetlenie LED.
Aby wykorzystywany sprzęt służył Ci jak najdłużej, trzeba o niego dbać. Oczywiście zapewniamy na nasze produkty minimum 2-letnią gwarancję, ale można z nich korzystać przez zdecydowanie dłuższy okres, gdy będzie się przestrzegało kilku istotnych zasad eksploatacyjnych. Przede wszystkim należy je regularnie czyścić z zanieczyszczeń, a do tego konieczne jest użytkowanie środków przeznaczonych do stali nierdzewnej czy kwasoodpornej. Poza tym, konieczne jest prawidłowe zamontowanie łapaczy tłuszczu oraz regularne ich czyszczenie. Warto również pamiętać o usuwaniu skroplin z rynienki ociekowej, w której gromadzą się zatrzymywane podczas działania okapów ze stali nierdzewnej zanieczyszczenia.
Wykorzystanie opisywanych przez nas elementów wyposażenia kuchni zapewnia bardzo dobre przestrzeganie zasad higieny, co jest niezwykle istotne w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej w dziedzinie gastronomii. W prosty i skuteczny sposób można dzięki nim usunąć z pomieszczenia ciepło, parę wodną czy tłuszcz, które powstają w trakcie gotowania. Jeśli liczysz na takie właśnie efekty, zapoznaj się bliżej z naszym asortymentem okapów ze stali nierdzewnej i wybierz tę opcję, która najbardziej będzie spełniała Twoje oczekiwania.